Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Garsthuizen - Molen De Hoop luchtfoto
Foto: © Joop Tap Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Garsthuizen - Molen De Hoop luchtfoto Vergroot deze foto

De koren- en pelmolen 'De Hoop' uit 1839 is een achtkante bovenkruier met stelling. Hij staat aan de Smydingheweg, de weg van Loppersum naar Garsthuizen, bij de molenboerderij Smydingheheerd. Boerderij en molen zijn rijksmonumenten.
De molen werd in 1839 gebouwd nadat zijn voorganger, (een spinnenkopmolen met stelling) was omgewaaid. De molen is tot de dood van de laatste beroepsmolenaar in 1970 in bedrijf geweest. In 1974 liet een particulier de molen geheel herstellen, waarbij de onderbouw opnieuw werd opgemetseld. Sinds deze omvangrijke restauratie laat een vrijwillig molenaar de molen regelmatig draaien. De huidige eigenaar, heeft de molen -na een brand in 1995- wederom volledig laten restaureren.
Geplaatst op 5-10-2010    Gemaakt op 4-10-2010


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 
  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Garsthuizen.Garsthuizen - GarsthuizermaarGarsthuizen - Smydingheweg-KuiperijwegGarsthuizen - Molen De Hoop en SmydingheheerdGarsthuizen - Molen De Hoop en SmydingheheerdGarsthuizen - Molen De Hoop landschapalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Loppersum.
Oosterwijtwerdermaar fietspadRegenbogen boven boerderijJuisterpad akkerrandFivelplasRechthuisMenthedaCrangeweer WesterwijtwerdermaarWesterwijtwerdermaar met Peertil©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden