Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Zuidwolde (Gr) - Molen 't Witte Lam
Foto: © Joop Tap Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Zuidwolde (Gr) - Molen 't Witte Lam Vergroot deze foto

't Witte Lam is een achtkante poldermolen uit 1860 aan de Groningerweg in Zuidwolde, die werd ingezet voor bemaling. 'Het Witte Lam' was de naam van een plaatselijk waterschap dat in 1968 werd opgeheven. Eigenaar van de molen is nu de Molenstichting Hunsingo e.o.
De molen verving een 'spinnekopmolen' uit 1818.
't Witte Lam is de kleinste poldermolen van de provincie Groningen. De buurman, de Krimstermolen aan de andere kant van het dorp Zuidwolde is de grootste poldermolen.
Geplaatst op 15-10-2010    Gemaakt op 13-10-2010


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 
  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Zuidwolde (Gr).Zuidwolde (Gr) - Molen 't Witte LamZuidwolde (Gr) - Dorpsgezicht met kerktorensZuidwolde (Gr) - Boterdiep rolpalenZuidwolde (Gr) - N.H. Kerk en Café VaatstraZuidwolde (Gr) - Krimstermolenalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Bedum.
Boerderij DijxhornMolen 't Witte LamBoterdiep met WalfriduskerkWarffumermaar en OnderdendamsterwegLanderijen met regenboogDijkhornsterpad Oude Ae koeienBoterdiep luchtfotoEmmalaan woning©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden