Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


Kies hieronder een plaats in deze gemeente.Boven Pekela
Nieuwe Pekela
Oude Pekela
  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Oude Pekela - Watertoren
Foto: © Joop Tap Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Oude Pekela - Watertoren Vergroot deze foto

De watertoren uit 1938 aan de Winschoterweg in Oude Pekela is een ontwerp van ingenieur H.F. Mertens uit Bilthoven (hij ontwierp ook de watertoren van Stadskanaal).
Oude Pekela is in 1934 aangesloten op het waterleidingnet. Toen bleek dat het pompstation in Onnen niet voldoende druk kon leveren, werd tot de bouw van de watertoren besloten. Het reservoir heeft een inhoud van duizend kubieke meter. De 48 meter hoge toren is nog steeds in gebruik bij het Waterbedrijf Groningen (en bij RTV Noord voor een radioantenne). Het is een rijksmonument.
Geplaatst op 21-3-2011    Gemaakt op 20-3-2011


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 
  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Oude Pekela.Oude Pekela - Hindersstraat woningOude Pekela - Ontsluitingsweg aardappelakkerOude Pekela - LuchtfotoOude Pekela - Bosgrastraat villaOude Pekela - Lubbermansdraaialle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Pekela.
Hervormde kerkHindersstraat woningOntsluitingsweg aardappelakkerDoorsneeweg diepLuchtfotoBosgrastraat villaLubbermansdraaiPostkantoor©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden