Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Heveskes - Kerk en omgeving
Foto: © Joop Tap Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Heveskes - Kerk en omgeving Vergroot deze foto

Het wierdedorp Heveskes in de 'Oosthoek' van Delfzijl is in de jaren '70 afgebroken om plaats te maken voor de oprukkende industrie in Oosterhorn. De bewoners werden gedwongen om te verhuizen. Het zag er aanvankelijk naar uit dat ook de voormalige N.H. kerk gesloopt zou worden, maar een inzamelingsactie voorkwam dat.
Het oudste gedeelte van het romanogotische kerkgebouw is het onderste deel van de toren uit 1200. De rest van de kerk stamt grotendeels uit de periode 1250-1270. De kerk is nu eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). Het is een rijksmonument. Langs de kerk loopt tegenwoordig een goederenspoorlijn.
Geplaatst op 22-5-2011    Gemaakt op 21-5-2011


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 
  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Heveskes.Heveskes - Kerk in winterlandschapHeveskes - Kerk en omgevingHeveskes - KerkHeveskes - KerkHeveskes - Kerk en spooralle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Delfzijl.
UrsuskerkBerkenbomenHaven in de mistHavenDamsterdiep woonbotenBoerderij NieuwenkloosterMaarhuizerweg boerderijGraanakker en modelboerderij©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden