Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Groningen zuidoost - Station Europapark, Cruiseschip en SOZAWE
Foto: © Joop Tap Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Groningen zuidoost - Station Europapark, Cruiseschip en SOZAWE Vergroot deze foto

Het in december 2012 geopende 'Station Europapark' is het derde treinstation van de stad Groningen. Onder het station loopt een fiets- en voetgangerstunnel tussen het Helperpark en de Helperzoom.
Het 'Cruiseschip' (2011) aan de Kempkensberg, links op de foto, is een kantoorcomplex van 47.000 vierkante meter van de Dienst Uitvoering Onderwijs (DUO, voorheen de Informatie Beheer Groep IBG of IB Groep) en de Belastingdienst, De kantoortoren is -met 92 meter- maar enkele meters lager dan de Martinitoren, en is -met 23 verdiepingen- het hoogste kantoorgebouw van Groningen. Het complex is ontworpen door het architectenbureau UNStudio.
Centraal onderaan de foto de nieuwbouw van de gemeentelijke dienst SOZAWE aan het Harm Buiterplein. Dit gebouw is een ontwerp van MVSA Architects (vroeger Meyer en Van Schooten Architecten) uit Amsterdam, en heeft een vloeroppervlak van 17.000 vierkante meter. Het gebouw is eind 2013 in gebruik genomen.
Geplaatst op 14-12-2012    Gemaakt op 8-12-2012


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 
  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Groningen zuidoost.Groningen zuidoost - Boumaboulevard en BoumabrugGroningen zuidoost - Sontbrug WinschoterdiepGroningen zuidoost - Station Europapark - EuropapadGroningen zuidoost - HunzezoneGroningen zuidoost - Winschoterdiepalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Groningen.
Melkfabriek DOMO bij avondHoofdstationBoumaboulevard en BoumabrugHoge der AaZuiderhavenLijnbaanstraat gevelsStadsparkpaviljoen beeldHavenkantoor©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden