Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Nijenklooster (De Marne) - Boerderij Baarveld
Foto: Gerard Gaasendam Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Nijenklooster (De Marne) - Boerderij Baarveld Vergroot deze foto

Boerderij 'Baarveld' (1931) is n van de vier boerderijen in de buurtschap Nijenklooster (gem. De Marne). Het gehucht ligt iets ten noorden van Wehe-den Hoorn, aan de weg naar Molenrij en Kloosterburen. Boerderij Baarveld stond vroeger verder het land in, maar werd eind 19e of begin 20e eeuw verplaatst naar een omgracht perceel aan de weg. In 1930 brandde de boerderij af en in 1931 werd de huidige kop-hals-rompboerderij aan de weg gebouwd.
De naam 'Nijenklooster' verwijst naar een klooster dat hier omstreeks 1205 gesticht is vanuit het Oldeklooster, een Norbertijner klooster dat in 1175 als dubbelklooster was gesticht bij Kloosterburen.
Geplaatst op 26-2-2013    Gemaakt op 17-2-2013


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 
  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Nijenklooster (De Marne).
Er zijn nog geen andere foto's van deze plaats.
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente De Marne.
Sluis en Kromme RakenRobbengatsluisCaf restaurant BulthuisBoerderij De HouwBoerderij WesterhouwAilandBorg Verhildersum in de herfstBoerderij Kooyenburg2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden