Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Martenshoek - Oude Winschoterdiep
Foto: © Harry Brouwer  
Martenshoek - Oude Winschoterdiep Foto van de Week Vergroot deze foto

Dit is het laatste stukje van het Oude Winschoterdiep dat eindigt bij de Sluiskade in het centrum van Martenshoek. Bij de sluis die vroeger zeer druk werd werd gebruikt ontstonden allerlei activiteiten. Daaruit ontwikkelde zich met name de scheepsbouw. Heden ten dage doet het dienst als gezellige haven.
Geplaatst op 16-9-2006    Gemaakt op 14-9-2006


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 


  Reacties op deze foto

 Wolter op de Dijk jr (Hoogezand): Het zou een doodszonde zijn om ook dit gedeelte te dempen.. Ze hadden na mijn mening nooit ook maar iets mogen dempen.. Dan waren we nu mogelijk een trekpleister geweest voor mensen met boten!!!
[23 juni 2009 13:39]Frederika de Vries (Middelburg): Mijn oom Jaap (Jacob Ruben) had zijn slagerij aan de Sluiskade. Wij kwamen er regelmatig natuurlijk. Wij woonden tijdens de oorlog in Foxhol aan het Winschoterdiep en later in Kolham en daarna Groningen. Vanaf begin jaren '50 helemaal uit Groningen verdwenen. Herinneringen blijven gelukkig.
[14 april 2009 11:52]Bart blaauw (momenteel Haarlem): (Marthenshoek): Een geweldige mooie plaats waar ik graag aan terug denk, wij woonden op de Foxhamsterhoofdweg 36 en gingen lopend naar de school met de bijbel. Als ik zo die foto zie komen alle gevoelens van die tijd ook weer boven, dit mag niet weg hier moet iets mee gebeuren zoals Jan Helmers hieboven vermelde. Het zal tijd worden dat de gemeente eens wat anders doet dan al het verleden uit te wissen. Laat de gemeente investeren in Foxham, de wegen verbeteren een mooi haventje met aanleg in oude stijl zodat men aan kan leggen en kan genieten van wat Marthenshoek en Hoogezand heeft. Het was toch al een grote fout van de gemeente om Trelleborg daar neer te zetten, was het bedrijventerrein kolham beter geweest.. Ik hoop dat er veel mensen zullen komen die zch sterk willen maken voor Foxham een plaatsje in de gemeente die je nergens anders meer zal vinden. dus mensen wat is wijsheid, samen sterk? BartB
[14 januari 2008 12:39]Jan Helmers (Martenshoek): Kijk goed naar deze plaatjes als het aan de gemeente ligt is dit binnen 10 jaar verleden tijd dit oudste stukje Hoogezand moet nu bedrijventerrein gaan worden.
[20 november 2007 23:18]bdlyvkaxl8hscg5 (bdlyvkaxl8hscg5): 82
[25 april 2007 14:11]trudy thomassen-gerritsen (Lelystad): Tot mijn 5e jaar woonde ik in Martenshoek.Ik zag de boten te water gaan-dwarshelling -van de werf van Bodewes.Ik ben verhuisd met met ouders,maar Groningen blijft trekken. Dat raak ik nooit meer kwijt!
[29 januari 2007 13:54]wim van de laar (hoogezand): roept heimwee op naar Portofino (italie). Geweldig! Ga er eens heen. Wim.
[17 september 2006 12:50]marga kiewiet (hoogezand): Hoi Harry, wat een klasse deze foto. Ik geloof dat jij je carriere als fotograaf bent misgelopen. Echt een mooie sfeerfoto. Steengoed. Marga. By the way zijn daar nog appartementen te koop?
[16 september 2006 19:49]E.Westerik (Zwolle): wat geniet ik van deze foto; het doet me denken aan de tijd, dat we een motorkruiser hadden.
[16 september 2006 15:15]

  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Martenshoek.Martenshoek - Scheepswerf Bodewes tewaterlatingMartenshoek - StationMartenshoek - Haven met sleepboot DommelMartenshoek - HavenMartenshoek - Scheepswerf Bodewes tewaterlatingalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Hoogezand-Sappemeer.
Woldweg en Natuurgebied LeinwijkBegraafplaats De Stille HofFoxholstermeerWinschoterdiepAletta Jacobs Rijks HBSWinschoterdiep met scheepswervenHervormde begraafplaats klokkentorenScheepswerf Bodewes tewaterlating©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden