Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


Kies hieronder een plaats in deze gemeente.Boerakker
De Wilp
Jonkersvaart
Lucaswolde
Marum
Niebert
Noordwijk
Nuis
Willemstad
  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Boerakker - Dorpsgezicht met kerk
Foto: © Henk Binnendijk Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Boerakker - Dorpsgezicht met kerk Vergroot deze foto

De oude gereformeerde kerk aan de Hoofdweg in Boerakker dateert van 1911. In 1929-1930 werd naast de bestaande kerk deze grotere kerk gebouwd. De oude kerk doet nu dienst als verenigingsgebouw. Er tegenover staat de voormalige pastorie uit 1923. Het orgel in de kerk is in 1991 gebouwd door A.H. de Graaf uit Leusden.
Tot 1900 was Boerakker een klein gehucht. Pas daarna werd het dorp uitgebreid met nieuwe huizen en voorzieningen. Tot de gemeentelijke herindeling van 1990 lag het dorp voor een deel in de gemeente Leek. De Hoofdweg vormde toen de scheiding tussen de gemeenten Marum en Leek. Na de herindeling werd het hele dorp bij Marum gevoegd.
Deze foto is gemaakt in de zomer van 2004.
Geplaatst op 20-5-2004


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 


  Reacties op deze foto

 Ubbo hoog (Dunedin New Zealand): I have lived during the war with Dirk and Fraukje van der Molen in Boerakker and attended the local school. I have fond memories of this place and would like some more information of the farm house we used to live in and the family van der Molen. If any one can help I would look forward to hearing from anyone with info. and perhaps photos of the property. Thanks a lot. PS I have lived in New Zealand since 1959 and have an extended family here all of NZ ancestry. Thanks again.
[17 februari 2008 05:29]Jan Posthumus (surhuisterveen): Als oud-inwoner van Boerakker kijk ik met plezier naar deze foto. Mijn vraag is eigenlijk: wanneer is deze foto genomen?
[8 februari 2005 14:03]

  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Boerakker.Boerakker - Wolddiep fietspont BakkeromBoerakker - Gereformeerde kerkBoerakker - Gereformeerde kerk entreeBoerakker - Gereformeerde kerkBoerakker - De Klimboomalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Marum.
Wolddiep fietspont BakkeromOude Riet vogelkijkhut NuismerpadNieberter MolenIwema-SteenhuisNH Kerk en KerklaanWolddiep brugCoendersborg muziekkoepelToegangsweg©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden