Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Garnwerd - Café Hammingh
Foto: © Henk Binnendijk Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Garnwerd - Café Hammingh Vergroot deze foto

Eén van de bekendste bruine café's in de provincie Groningen is Café Hammingh, bij de brug over het Reitdiep in Garnwerd. Het is gebouwd door de scheepssloper, veehandelaar en akkerbouwer Hammingh uit Alinghuizen in 1876, het jaar waarop eb en vloed verdwenen uit het Reitdiep dankzij het gereed komen van de sluizen bij Zoutkamp. Hammingh overleed in 1901. Daarna zette zijn familie het horecabedrijf voort.
Geplaatst op 31-1-2004    Gemaakt op 20-6-2003


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 


  Reacties op deze foto

 Hennie Guikema- Schipper (HOOGEZAND): Wij hebben gewoond aan de Hunzeweg 6 en hadden een transport- en loonbedrijd. Dat was in de jaren '60.
[8 augustus 2015 12:03]Anita Jannenga (Winsum): Als ik zondags met mijn vader en moeder bij oma Guikema was mocht ik altijd een ijsje halen bij de familie Hammingh.
[7 februari 2008 22:49]Egbert Hammingh (Meeden): Heb ook wel eens een paar baantjes getrokken in het Reitdiep. Vieze blubber !
[30 oktober 2007 09:14]Egbert Hammingh (Meeden): Zoals de naam kan doen vermoeden kan ik dit vermoeden bevestigen. Ik ben een nazaat. Ik ben de kleinzoon van de Hammingh die het café in april 1982 verliet. Wat zeg ik? "Ik ben er zelfs geboren in 69" Back in the Winter of 69. Kan er ook veel over vertellen, althans niet de geboorte op zich, echter héél héél soms is het beter de mythe te laten voor wat hij is.
[30 oktober 2007 09:06]Henk Stubbe (Nijverdal): Mijn jeugd hier doorgebracht, o.a zwemmen Reitdieptocht, schaatsen ijsbaan lag naast ons huis en toneeluitvoering van mijn ouders bij café Hammingh
[6 februari 2007 12:08]

  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Garnwerd.Garnwerd - Klein GarnwerdGarnwerd - Sint-LudgerkerkGarnwerd - SchotbalkhuisjeGarnwerd - Sint-LudgerkerkGarnwerd - Garnwerd aan Zee jachthavenalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Winsum.
Waarmanshuis achterzijdeWierumerschouwsterwegReitdiep met AquariusMentaweg molen JoeswertDe Brake WinsumerdiepKerkHarssensboschReitdiepdal©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden