Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Groningen Binnenstad-oost - Stadsschouwburg
Foto: © Henk Binnendijk Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Groningen Binnenstad-oost - Stadsschouwburg Vergroot deze foto

De Groninger stadsschouwburg aan de Turfsingel is in 1883 ontworpen door F.W. van Gendt en H.P. Vogel. In 1977 werd het gebouw samen met cultuurcentrum De Oosterpoort ondergebracht in een gemeentelijke dienst. Na jaren lang gesloten te zijn geweest vanwege bouwvalligheid werd de stadsschouwburg in 1984 heropend na een grote restauratie en verbouwing, waarbij ook de glazen 'loggia's' op de zijbeuken werden toegevoegd.
Geplaatst op 9-2-2004


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 


  Reacties op deze foto

 Christa (Alphen aan den Rijn): Een heel erg leuk gebouw is het stadsschouwburg.Ik heb er vele leuke voorstellingen gezien. En het gebouw aan de zijkant stond vroeger een school "de Kruitlaan" daar ben ik op school geweest. Ook een mooie tijd geweest.
[9 juli 2006 13:49]

  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Groningen Binnenstad-oost.Groningen Binnenstad-oost - Lijnbaanstraat gevelsGroningen Binnenstad-oost - HavenkantoorGroningen Binnenstad-oost - Oosterhaven pakhuizenGroningen Binnenstad-oost - UMCG hoofdingang met Het WielGroningen Binnenstad-oost - Oosterhaven en Kop van Oostalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Groningen.
Melkfabriek DOMO bij avondHoofdstationBoumaboulevard en BoumabrugHoge der AaZuiderhavenLijnbaanstraat gevelsStadsparkpaviljoen beeldHavenkantoor©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden