Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Veendam - Stationsgebouw
Foto: © Rens van Stralen Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Veendam - Stationsgebouw Vergroot deze foto

Het oude stationsgebouw ligt aan de spoorlijn van Zuidbroek naar Stadskanaal. Het werd gebouwd door de NOLS en geopend in 1910. Het stationsgebouw is ontworpen door Eduard Cuypers. Het is een rijksmonument.
Het traject werd in 1953 voor het personenvervoer gesloten, maar is nu weer in gebruik als onderdeel van de museumspoorlijn STAR tussen Veendam en Musselkanaal.
Even verderop ligt sinds 2011 het nieuwe treinstation van Arriva voor de verbinding met Zuidbroek en Groningen. Hiervoor is een nieuw perron gebouwd aan een apart kopspoor, gescheiden van het STAR-emplacement.
Geplaatst op 30-5-2004    Gemaakt op 29-5-2004


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 


  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Veendam.
Hervormde kerk met Het Gebouw en pastorieBorgerswold replica Jonkers BaddeLangebosch ZeilplasJoodse begraafplaatsBorgerswold replica Jonkers BaddeBorgerspark kapiteinshuizenBorgercompagniesterdiep in de winterWesterdiepsterdallenkanaal brug©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden