Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Groningen Binnenstad-centrum - Martinitoren top
Foto: © Henk Binnendijk Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Groningen Binnenstad-centrum - Martinitoren top Vergroot deze foto

Met zijn 97 meter is 'd'Olle Grieze' de derde toren van Nederland (Alleen de Dom in Utrecht en de Nieuwe Kerk in Delft zijn hoger). De huidige toren is de derde die gebouwd is. De eerste toren was maar 30 meter hoog, en hield bijna twee eeuwen stand. De tweede toren, van 45 meter, werd al na 13 jaar door blikseminslag verwoest.
In 1482 kwam de derde toren gereed met aanvankelijk een hoogte van maar liefst 127 meter. In 1577 brandde de toren echter tot 69 meter af. In 1627 was de schade hersteld maar sindsdien meet de toren slechts 97 meter.
De Martinitoren is tot de tweede trans opengesteld voor het publiek.
Geplaatst op 16-1-2004    Gemaakt op 26-9-2003


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 


  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Groningen.
Melkfabriek DOMO bij avondHoofdstationBoumaboulevard en BoumabrugHoge der AaZuiderhavenLijnbaanstraat gevelsStadsparkpaviljoen beeldHavenkantoor©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden