Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact

Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld  Alle plaatsen

 


  Alle gemeenten

 


  Direct naar een plaats

 


U kunt direct naar de foto's van een plaats gaan door hieronder een plaatsnaam te selecteren.  Zoeken in de foto's

 


U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.

  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.

Winschoten - Noorderplein
Foto: © Harrie Doornbos  
Winschoten - Noorderplein Vergroot deze foto

Vroeger heette het Noorderplein het 'Schott’s-plein', naar de veehandelaar A. Schott, die deze grond omstreeks 1900 in zijn bezit had. Begin jaren '30 ontstond hier het Noorderplein.
Op de achtergrond is de (3 meter opgehoogde) Molen Edens te zien.
Geplaatst op 30-8-2007    Gemaakt op 9-5-2007


  Stuur bericht door    Permalink
    Reageren op deze foto via Facebook

 


  Reacties op deze foto

 Trijneke Schrik (Winschoten): Heb oorlogsdocumenten gevonden van Heinrich Georg Tap, woonde in juli 1942 op het Noorderplein 19. Wil deze papieren graag terug geven aan de nabestaanden. Heeft iemand informatie?
[22 januari 2015 19:55]bronno wesselink (krokkleiva): Heb hele goede herinneringen aan het Noorderplein 17 n.l mijn opa en oma woonden daar.Was er bijna elke dag .Wie kent ze nog fam de Bruijne? mvg
[31 juli 2008 22:03]D. Helman (Amsterdam): Het Noorderplein was bekend omdat familie van ons. de fam. Weering, in een van de straten achter het plein woonde. Was altijd heel gezellig in Winschoten en 's zondags een uurtje naar café De Jager in het centrum! Ook wij westerlingen werden gewaardeerd in Winschoten!!
[20 december 2007 12:03]

  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]
  Meer foto's

 


Hieronder staan meer foto's van Winschoten.Winschoten - Joodse begraafplaats gedenksteenWinschoten - Rosarium TakkenvrouwWinschoten - Bovenburen theekoepel bij De BurchtWinschoten - 't Rond en d'Olle WitteWinschoten - Stationalle foto's
  Meest recent

 


Meest recent in de gemeente Oldambt.
Trekwegklap OpdiepOldambtmeer havenOldambtmeerBoerderij Ol DiekPolderwegLangeweg graanakkerTermunterzijldiep WaarstilNoaberbrug©2018 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden