Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | ContactGa naar een volgende willekeurige foto
Warfhuizen - Luchtwachttoren
Foto: © Frits Huisman  
Warfhuizen - Luchtwachttoren
Ga naar een volgende willekeurige foto

Deze oude 'luchtwachttoren' (luchtwachttoren 7o1 Den Horn) staat in een bocht langs de N983 (Baron van Asbeckweg), even buiten het dorp. Tijdens de 'Koude Oorlog' stonden leden van het Korps Luchtwacht Dienst (KLD) om beurten op deze betonnen toren om te controleren of er geen vijandige vliegtuigen naderden. De Sovjet Unie werd in die tijd gezien als een ernstig gevaar voor de vrede. Van de vele tientallen torens die destijds werden gebouwd zijn er nog maar enkele over. In de provincie Groningen staan alleen nog complete torens bij Warfhuizen en op de grens van Winschoten en Tranendal (er is ook nog een half afgebroken exemplaar bij een boerderij in Bedum).
De toren bij Warfhuizen is bijna 14 meter hoog en opgetrokken uit transparante 'prefab' betonelementen volgens het 'raatsysteem', bedacht door architect Marten Zwaagstra (1895-1988) uit Den Haag, die er in 1950 de NV Raatbouw voor had opgericht.
Geplaatst op 5-4-2013    Gemaakt op 4-4-2013


  Permalink
  
  Contactformulier

 


Gebruik onderstaand formulier om uw opmerkingen over Groningen in Beeld aan ons door te geven.Uw volledige -echte- naam: (verplicht)Plaats: (verplicht)Uw e-mailadres: (verplicht)Uw opmerking(en): (max. 500 tekens)tekens over
 

This Is CAPTCHA Image Klik om andere code te kiezenVergeet niet de captcha-code over te nemen in het veld ernaast.  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Direct naar een gemeente

 

De gemeentenkaart van Groningen Gemeente Appingedam Gemeente Bedum Gemeente Bellingwedde Gemeente Delfzijl Gemeente De Marne Gemeente Eemsmond Gemeente Eemsmond Gemeente Eemsmond Gemeente Eemsmond Gemeente Groningen Gemeente Grootegast Gemeente Haren Gemeente Hoogezand-Sappemeer Gemeente Leek Gemeente Loppersum Gemeente Marum Gemeente Menterwolde Gemeente Pekela Gemeente Slochteren Gemeente Stadskanaal Gemeente Ten Boer Gemeente Veendam Gemeente Vlagtwedde Gemeente Oldambt Gemeente Winsum Gemeente Zuidhorn Gemeente Schiermonnikoog (Friesland)


  Zoeken in de foto's

 U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.
  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld


©2016 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden