Groningen in Beeld
   Home | Foto's insturen | Copyright | Contact
  Adorp (Gemeente Winsum)

 Klik om een nieuwe foto te laden  
Ga naar een volgende willekeurige foto
Adorp - Kerk
Foto: © Trudie Stoepker Stuur een bericht naar de fotograaf van deze foto  
Adorp - Kerk
Ga naar een volgende willekeurige foto

De -oorspronkelijk 13e eeuwse Romaanse- kerk aan de Torenweg is een zaalkerk die in 1667 ingrijpend is verbouwd. De kerk staat op een terp met een boomsingel. Bij de kerk heeft een losstaande kerktoren gestaan die in 1794 is afgebroken. Waarschijnlijk is toen de dakruiter geplaatst. In die dakruiter hangt een luidklok van H. Wegewaert uit 1618. Het orgel in de kerk is in 1898 gebouwd door Marten Eertman met behulp van pijpwerk uit de 17e, 18e en 19e eeuw. Er staat een 17e eeuwse preekstoel met doophek en banken. De kerk is eigendom van de Stichting oude Groninger Kerken. Sinds 2005 wordt de kerk ook gebruikt door de 'Gereformeerde Kerken Vrijgemaakt buiten verband' (of 'hersteld').
Geplaatst op 3-3-2014    Gemaakt op 10-5-2010


  Permalink
  
  Contactformulier

 


Gebruik onderstaand formulier om uw opmerkingen over Groningen in Beeld aan ons door te geven.Uw volledige -echte- naam: (verplicht)Plaats: (verplicht)Uw e-mailadres: (verplicht)Uw opmerking(en): (max. 500 tekens)tekens over
 

This Is CAPTCHA Image Klik om andere code te kiezenVergeet niet de captcha-code over te nemen in het veld ernaast.  Copyright

 


Alle foto's op de Groningen in Beeld-site zijn eigendom van -en vallen onder het copyright van- de vermelde fotografen. Hun rechten zijn beschermd conform de wettelijke bepalingen.

Het herpubliceren van deze foto's door derden is in geen enkel geval toegestaan, tenzij daarvoor door de fotograaf expliciet toestemming is verleend. Om praktische redenen is het voor RTV Noord niet mogelijk om te bemiddelen tussen derden en de fotografen.

Groningen in Beeld is een subsite van RTV Noord. De copyrightbepalingen van RTV Noord zijn daarmee ook van toepassing op deze subsite.

[Klik hier voor de copyrighttekst van RTVNoord.nl -->]  Groningen in Beeld: het project

 


De provincie Groningen heeft veel fraaie plekjes. RTV Noord brengt met deze fotocollectie van 10059 foto's de provincie tussen begin 2005 en eind 2015 in beeld voor iedereen die een gemeente, een stad, een dorp, een straat, een gebouw of een streek in onze provincie wil bekijken.
  Direct naar een gemeente

 

De gemeentenkaart van Groningen Gemeente Appingedam Gemeente Bedum Gemeente Bellingwedde Gemeente Delfzijl Gemeente De Marne Gemeente Eemsmond Gemeente Eemsmond Gemeente Eemsmond Gemeente Eemsmond Gemeente Groningen Gemeente Grootegast Gemeente Haren Gemeente Hoogezand-Sappemeer Gemeente Leek Gemeente Loppersum Gemeente Marum Gemeente Menterwolde Gemeente Pekela Gemeente Slochteren Gemeente Stadskanaal Gemeente Ten Boer Gemeente Veendam Gemeente Vlagtwedde Gemeente Oldambt Gemeente Winsum Gemeente Zuidhorn Gemeente Schiermonnikoog (Friesland)


  Zoeken in de foto's

 U kunt naar een plaats zoeken door hieronder de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) in te voeren. Tegelijkertijd worden ook de tekst bij de foto's doorzocht.


Minimaal vier letters opgeven.
  Zoek een fotograaf

 


Vindt u de foto's van een van de fotografen opvallen, dan kunt u ook zoeken naar andere foto's van dezelfde fotograaf. Geef daarvoor de naam of een deel van de naam (minimaal vier letters) op.


Minimaal vier letters opgeven.Volg Groningen in Beeld op Twitter
RSS-feed van Groningen in Beeld


©2017 RTV Noord | Copyright en disclaimer | Regels voor het reageren | Algemene spel- en actievoorwaarden